Audi
BMW
Citroen
Dacia
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Chevrolet
Jeep
KIA
Lancia
Mazda
Mercedes
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Seat
Škoda
Toyota
Volkswagen
Volvo
Najnovšie autá
Novinky
Fyzické tlačidlá sa stali bezpečnostným prvkom!
Svet automobilov a technológií sa neustále vyvíja. je to pochopiteľné, ani dnes už so sebou nenosíme telefóny s tlačidlami. Dotykové obrazovky telefónov postupne naberajú rozmery tabletov spred niekoľkých rokov. Na dotykové ovládanie sme už zvyknutí, je pohodlné a efektívne. Lenže to, čo prefektne funguje vo svete mobilov tak nemusí fungovať aj v autách. To si výrobcovia očividne celkom nemyslia. Aj preto máme v autách čoraz viac funkcií, ktoré na ovládanie používajú len dotykové obrazovky. Klasické tlačidlá sú už zriedkavé, no je tu nádej na zlepšenie.
Čo ponúka elektromobil Xiaomi za 27 697 €?
V Číne vyrastá nová konkurencia, ktorá zatrasie svetom elektromobilov. Známy výrobca elektroniky predstavil elektromobil, ktorý zaujme!
Na zakázku robené BMW s V6 za menej, ako základná Fabia!
BMW robilo vždy autá, ktoré sa zameriavali predovšetkým na vodiča. Na jeho radosť a maximálnu ergonómiu pri používaní. Skrátka pre BMW bolo dokonalé riadenie a perfektný zážitok z jazdy. V posledných rokoch sa to mierne zmenilo, žiaľ ku horšiemi. Pre mnoho nadšencov je BMW radu 3 generácie E46 posledným naozaj vodičsky zameraným autom. A pre niekoho ide stále o najlepšie BMW všetkých čias. Ak chcete kúsok z tejto generácie, ktorý zaujme každého okamžite na prvý pohľad, toto by mohla byť dobrá voľba!
Toto auto stratilo za 2 roky 53 000 € z hodnoty!
Prepad ceny áut je dvojsečná zbraň. Je to realita, ktorú treba prijať. Na jednej strane je to negatívom pre majiteľov, nikto nemá rád, ak jeho majetok stráca na hodnote. Na strane druhej tu zas máme kupujúcich, ktorí takýto pokles ceny logicky berú pozitívne. A pri niektorých autách vie byť pokles naozaj extrémny. Máme tu jeden prípad, ktorý inak aj z nesmierne drahého auta spraví o poznanie dostupnejšiu voľbu. Otázkou je, či aj atraktívnejšiu.
Škoda Epiq: Čo sa skrýva za novým elektrickým menom?
Základnou snahou automobilky Škoda je prechod na elektrickú energiu. To by asi každý čakal a je to logicky vývoj vzhľadom na požiadavky Európskej únie. Lenže automobilka Škoda oznámila, že chce do roku 2026 pripraviť až 6 nových elektrických modelov. Jedným z nich by mal byť práve model Škoda Epiq, nový malý crossover, ktorý bude cenovo veľmi rozumne nastavený.
Cesta k moru elektromobilom, takmer 6 hodín na nabíjačkách!
Elektromobily boli v posledných rokoch stále viac protežované, často krát aj na úkor logických argumentov. Iste, elektromobil človeka po prvom zvezení fascinuje a každému sa musí zapáčiť. Dynamika, trochu sci-fi technológia, nízka hlučnosť. Praktická stránka je však už inou vecou. Pokiaľ používate auto na pár kilometrov denne na cestu do práce, asi na mnohé nedostatky ani nenarazíte. No pokiaľ chcete s elektromobilom absolvovať dlhšiu cestu, budete ho preklínať.
Duster v totálnom základe, dokonca bez rádia!
Dacia Duster svojho času vzbudila naozaj extrémnu vlnu záujmu. Dôvod? Šlo o široko ďaleko najdostupnejšie auto svojej triedy, aké sa dalo na našom trhu vôbec zohnať. Cenovo bolo na úrovni kompaktných áut od iných výrobcov. A pritom šlo o o SUV. Neskôr prišla aktualizovaná verzia a nedávno sa objavila celkom nová. Tá mnohých prekvapila, jedná sa o naozaj atraktívne a dizajnovo vydarené auto. Na niektorých trhoch sa objavila totálne základná verzia, ktorá je mimoriadne zaujímavá.
Krásny Jaguar lacnejší ako Octavia!
Každý človek chce mať pekné auto. Niekde vnútri po tom túži naozaj každý. Môže ísť pokojne aj o človeka, ktorý má vzhľad na totálne poslednom mieste. Aj ten, kto túži po maximánej praktickosti a ideálnom pomere cena/výkon nechce jazdiť v krabici od mlieka. Niekedy len pekné auto nestačí, mnoho vodičov túži po určitej unikátnosti. Vtedy ostáva len hľadieť na značky, ktoré nie sú na našich cestách celkom bežné. Taký Jaguar to do bodky spĺňa. Ide o auto, ktorým okamžite zaujmete hneď na prvý pohľad. Niekedy takáto výnimočnosť stojí naozaj veľké peniaze, no občas sa nájde aj výnimka.